Móricz Zsigmond művének, a Pillangónak tévé-változata Esztergályos Károly rendezésében, különösen színes adásban, szép, artisztikus, nemes művészi teljesítmény, s ebben külön kiemelendő a két főszereplő, Venczel Vera és Kozák András játéka.

Schneider Mátyás fuvaros felesége egy napon új lakájt fogad a házhoz. Hyppolit korábban egy grófi családnál szolgált, ezért az asszony azt reméli, hogy jelenléte az óbudai Schneider-villát is előkelővé teszi. A lakáj új rendet vezet be, és az arisztokraták szokásait erőlteti a családtagokra.

A főpincérből anyakönyvvezető, az oroszlánvadász grófból pedig trendi nightclub-tulajdonos lesz. A félreértések sorozatához mindössze egy fodrászra s hasonló frizurákra van szükség, hogy a két különböző férfi egymás tökéletes alteregójává váljon, s kezdetét vehesse a másfél órányi kalamajka.

 Puskás Aladár és üzlete a kereskedők mintaképe, ám fia szégyelli ezt a társadalmi rangot. Csak a pénz, a birtok és a lovak érdeklik. Az öreg jobb keze, a paraszti sorból fölkerült kereskedősegéd, a fiatal Márton, aki amikor az öreget szélütés éri, megmenti a könnyelmű és eladósodott fiútól a boltot.

1956. október 23. az ÁVÓ a helyi orosz parancsnok lányának születésnapjára bált rendez. Juli, a lánya és Robi, a fővárosból kitelepített színész fia egymásba szeret. Lehet-e ebben a forradalmi helyzetben a két ellentétes oldalon álló szerelmes szív egymásé?

In a futuristic city sharply divided between the working class and the city planners, the son of the city’s mastermind falls in love with a working-class prophet who predicts the coming of a savior to mediate their differences.
1927 Directed by
Fritz Lang

Nick has married several times, but all his rich wives were “accidently” killed after some time. Now he’s married a young Italian widow, but it is not so easy to get rid of her, especially when she learns of his plans and tries to turn the tables.

Kadar Janos arulasa.
1956 November 4-i Szovjet tamadas, a film annak a történelmi pillanatnak a hátterét világítja meg, amikor végzetes fordulatot vett a magyar forradalom.

@Bunyik Entertainment