Humoros és izgalommentes, az idősebb korosztálynak nosztalgikus érzéseket ébresztő magyar film. A krimi- és a kémtörténeti vonal szerintem erőltetett, helyette még több humormorzsát szórtam volna a jelenetekbe, mivel a film hitelessége már alapból vicces…

After they got imprisoned, small-time criminals Kuplung and Csumpi tell their stories to their cell-mate of how they have planned the most imperfect robbery. Their big idea was to rob the Money-liquidation Warehouse. The movie shows how they fielded a team to execute the robbing and how everything went wrong

A collection of expertly photographed scenes of human life and religion.

Made in Hungaria is a 2009 Hungarian comedy-musical film written by István Tasnádi, Miklós Fenyő and Norbert Köbli and directed by Gergely Fonyó. Adapted from a stage musical with the same title, it follows the life of a group of teens from Hungary in the late 1960s, while the country was under Communist rule.
WITHOUT SUBTITLES!

1956. október 23. az ÁVÓ a helyi orosz parancsnok lányának születésnapjára bált rendez. Juli, a lánya és Robi, a fővárosból kitelepített színész fia egymásba szeret. Lehet-e ebben a forradalmi helyzetben a két ellentétes oldalon álló szerelmes szív egymásé?

Kapa, Pepe és felesége, Emese újabb kalandjai. Minden bonyodalom megtalálható: grófnál nevelkedett elcserélt zabigyerek, mérgező vadalma, nem oda Buda, a nagytatának rengeteg hamis pénze van, az örökséget lenyúlni nagyon nehéz… 

Nick has married several times, but all his rich wives were “accidently” killed after some time. Now he’s married a young Italian widow, but it is not so easy to get rid of her, especially when she learns of his plans and tries to turn the tables.

Kadar Janos arulasa.
1956 November 4-i Szovjet tamadas, a film annak a történelmi pillanatnak a hátterét világítja meg, amikor végzetes fordulatot vett a magyar forradalom.

Zavarov, a kegyetlen orosz „keresztapa” — akinek még emberek élete sem drága – bandájával elfoglal egy Bécs felé száguldó nemzetközi intercity vonatot, az utasokat pedig túszul ejti. Közben nem is sejti, hogy vannak még, akik még az ő eszén is képesek túljárni: két utas már az indulástól kezdve szemmel tartja őt – mégpedig nagyon közelről. Az események és a vonat hamarosan új, meglepő fordulatot vesznek.

Joska and Zsuzsika meet and falling love during a hot August harvest. Their parents prevent the fulfillment of their love, as they both come from a poor peasant ranks and only getting married a richer partner can help them out. There is a woman targeted already to Joska by his family, a wealthy mom and widow, Maroti Mari

 Puskás Aladár és üzlete a kereskedők mintaképe, ám fia szégyelli ezt a társadalmi rangot. Csak a pénz, a birtok és a lovak érdeklik. Az öreg jobb keze, a paraszti sorból fölkerült kereskedősegéd, a fiatal Márton, aki amikor az öreget szélütés éri, megmenti a könnyelmű és eladósodott fiútól a boltot.

A főpincérből anyakönyvvezető, az oroszlánvadász grófból pedig trendi nightclub-tulajdonos lesz. A félreértések sorozatához mindössze egy fodrászra s hasonló frizurákra van szükség, hogy a két különböző férfi egymás tökéletes alteregójává váljon, s kezdetét vehesse a másfél órányi kalamajka.

Without words, cameras show us the world, with an emphasis not on “where,” but on “what’s there.” It begins with morning, natural landscapes and people at prayer: volcanoes, water falls, veldts, and forests; several hundred Balinese Hindu men perform kecak, the monkey chant. Indigenous peoples apply body paint; whole villages dance.

Martin Schulz (Paul Lukas), a German/American art dealer, returns to Germany at the outbreak of World War Two, adopts the Nazi propaganda philosophy, refuses to protect the Jewish fiancee, Griselle Eisenstein, of his son Heinrich Schulz, who has stayed in America to run the family business – and ultimately falls victim to the Gestapo himself.

Mi történik, ha barátai Lali után mennek, hogy megmentsék Feritől, akit egy időre elnyelt a Tigris? Mire számíthatnak, ha Feri mégis kiszabadul és kiderül, hogy ..

FREEDOM FLIGHT

Kálmán Varju, Réka Tenki, Tamás Lengyel

1956. Three Hungarian friends hijack a plane to escape from the Iron Curtain.

@Bunyik Entertainment