1956. október 23. az ÁVÓ a helyi orosz parancsnok lányának születésnapjára bált rendez. Juli, a lánya és Robi, a fővárosból kitelepített színész fia egymásba szeret. Lehet-e ebben a forradalmi helyzetben a két ellentétes oldalon álló szerelmes szív egymásé?

Kapa, Pepe és felesége, Emese újabb kalandjai. Minden bonyodalom megtalálható: grófnál nevelkedett elcserélt zabigyerek, mérgező vadalma, nem oda Buda, a nagytatának rengeteg hamis pénze van, az örökséget lenyúlni nagyon nehéz… 

Nick has married several times, but all his rich wives were “accidently” killed after some time. Now he’s married a young Italian widow, but it is not so easy to get rid of her, especially when she learns of his plans and tries to turn the tables.

Kadar Janos arulasa.
1956 November 4-i Szovjet tamadas, a film annak a történelmi pillanatnak a hátterét világítja meg, amikor végzetes fordulatot vett a magyar forradalom.

Schneider Mátyás fuvaros felesége egy napon új lakájt fogad a házhoz. Hyppolit korábban egy grófi családnál szolgált, ezért az asszony azt reméli, hogy jelenléte az óbudai Schneider-villát is előkelővé teszi. A lakáj új rendet vezet be, és az arisztokraták szokásait erőlteti a családtagokra.

Móricz Zsigmond művének, a Pillangónak tévé-változata Esztergályos Károly rendezésében, különösen színes adásban, szép, artisztikus, nemes művészi teljesítmény, s ebben külön kiemelendő a két főszereplő, Venczel Vera és Kozák András játéka.

 Puskás Aladár és üzlete a kereskedők mintaképe, ám fia szégyelli ezt a társadalmi rangot. Csak a pénz, a birtok és a lovak érdeklik. Az öreg jobb keze, a paraszti sorból fölkerült kereskedősegéd, a fiatal Márton, aki amikor az öreget szélütés éri, megmenti a könnyelmű és eladósodott fiútól a boltot.

A főpincérből anyakönyvvezető, az oroszlánvadász grófból pedig trendi nightclub-tulajdonos lesz. A félreértések sorozatához mindössze egy fodrászra s hasonló frizurákra van szükség, hogy a két különböző férfi egymás tökéletes alteregójává váljon, s kezdetét vehesse a másfél órányi kalamajka.

Without words, cameras show us the world, with an emphasis not on “where,” but on “what’s there.” It begins with morning, natural landscapes and people at prayer: volcanoes, water falls, veldts, and forests; several hundred Balinese Hindu men perform kecak, the monkey chant. Indigenous peoples apply body paint; whole villages dance.

Martin Schulz (Paul Lukas), a German/American art dealer, returns to Germany at the outbreak of World War Two, adopts the Nazi propaganda philosophy, refuses to protect the Jewish fiancee, Griselle Eisenstein, of his son Heinrich Schulz, who has stayed in America to run the family business – and ultimately falls victim to the Gestapo himself.

Mi történik, ha barátai Lali után mennek, hogy megmentsék Feritől, akit egy időre elnyelt a Tigris? Mire számíthatnak, ha Feri mégis kiszabadul és kiderül, hogy ..

FREEDOM FLIGHT

Kálmán Varju, Réka Tenki, Tamás Lengyel

1956. Three Hungarian friends hijack a plane to escape from the Iron Curtain.

@Bunyik Entertainment